نام محصول: تربچه
نام انگلیسی: Radish
نام علمی: Raphanus sativus
آبیاری برداشت نور خورشید درجه حرارت کشت انجام کار مقدار pH کودهی
متوسط 20 تا 40 روز کامل ℃10 تا ℃30 بذر کم 5.8 تا 7.5 متوسط
معرفی
تربچه یکی از سبزی های غده ای متعلق به خانواده چلیپائیان (Cruciferae) می باشد. تربچه احتمالاً منشأ آسیایی یا مدیترانه ای دارد و در سراسر جهان کشت می شود. در ریشه و برگ های تربچه ویتامین و مواد معدنی زیادی همچون آهن، ویتامین C، پتاسیم، اسید فولیک و مس وجود دارد.
مراقبت
اگر برداشت تربچه به موقع انجام نشود باعث پوک شدن غده می شود. همچنین هر عاملی مانند دمای بالا و تغذیه زیاد که باعث افزایش رشد سلول های غده گردد منجر به افزایش فضای بین سلولی و پوک شدن غده می شود. برای به دست آوردن تربچه با کیفیت، حذف کردن علف های هرز و آبیاری خوب و به موقع لازم است.
خاک
خاک حاصلخیز، دارای زهکش خوب با بافت متوسط و pH حدود 6.5 تا 7 برای تربچه مناسب است. عملکرد تربچه در خاکهای سنگین به شرط وجود زهکش خوب نیز مطلوب میباشد.
اقلیم
تربچه محصول فصل سرد هستند که در مناطق معتدل و سرد باید در بهار تا پاییز، و در نواحی گرمسیری از پاییز تا بهار در طول زمستان کاشته شوند.
More Stories
کشاورزی پایدار نگاه ویژه و تخصصی برنامه ریزان را می طلبد
پیت ماس و کاربردهای این خاک ارزشمند
ترویج و آموزش کشاورزی