نام محصول: بادام زمینی
نام انگلیسی: Peanut
نام علمی: Arachis hypogaea
آبیاری برداشت نور خورشید درجه حرارت کشت انجام کار مقدار pH کودهی
متوسط 100 تا 210 روز کامل ℃20 تا ℃35 بذر زیاد 5 تا 7 کم
معرفی
گیاه بادام زمینی یکی از حبوبات و از خانواده لگوم ها (Fabaceae) است که به طور گسترده در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت می شود. بادام زمینی یکی از حبوبات دانه ای است که برای مصارف تغذیه ای پرورش داده می شود و همچنین به دلیل دارا بودن روغن و چربی زیاد به عنوان “گیاه روغنی” طبقه بندی می شود. منشا بادام زمینی از آمریکای جنوبی است اما اکنون در سراسر جهان کشت می شود. بادام زمینی در بیش از 20 کشور و در حدود 42 میلیون هکتار کشت می شود و چین تقریباً 37 درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص داده است.
مراقبت
آماده سازی مناسب خاک و مراقبت از گیاه برای تولید موفق بادام زمینی مهم است. اولین شخم باید 3-6 هفته قبل از کاشت و در عمق 20-30 سانتی متری خاک انجام شود. حتما از بذرهای با کیفیت بالا تهیه کنید. قبل از کاشت، از تلقیح برای تحریک توسعه ریزوبیوم و تثبیت نیتروژن استفاده کنید. بسته به نوع بادام زمینی (خزنده یا قائم) بین گیاهان باید بین 10-15 سانتی متر و بین ردیف ها 60 سانتی متر فاصله وجود داشته باشد.
خاک
بادام زمینی در خاک هایی با زهکشی خوب و بافت نرم مانند خاک های لومی سبک و شنی بهترین رشد را دارد، اما بادام زمینی می تواند در خاکهای مختلف رشد کند. غلاف های بادام زمینی به سختی در خاک های متراکم تر مانند خاک های رسی نفوذ می کنند. خاک باید دارای هوادهی مناسب و حاوی مقادیر متوسطی از مواد آلی باشد. بادام زمینی در خاکهای کمی اسیدی با pH حدود 5.5 تا 7 رشد می کند.
اقلیم
شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب با آفتاب کامل برای حداکثر تولید بادام زمینی نیاز است. میانگین دمای روزانه حدود 30 درجه سانتیگراد به مدت حداقل 100 روز برای تولید موفق بادام زمینی لازم است. درجه حرارت بزرگترین عامل محدود کننده در تولید بادام زمینی است. بادام زمینی می تواند آب و هوای سرد و مرطوب را تحمل کند، اما چنین شرایطی می تواند در بروز بیماری های گیاهی کمک کند.
More Stories
کاشت باقلا در مزرعه
ویژگیهای اصلی و خصوصیات یک بذرخوب و با کیفیت و تاثیر آن بر عملکرد و تناژ محصول
اثرات کمبود کلسیم در گیاهان