نام محصول: ریحان
نام انگلیسی: Basil
نام علمی: Ocimum basilicum
آبیاری برداشت نور خورشید درجه حرارت کشت انجام کار مقدار pH کودهی
متوسط 50 تا 180 روز کامل ℃10 تا ℃40 بذر متوسط 5.7 تا 7 متوسط
معرفی
ریحان از جمله سبزی هایی است که بیش از 2000 سال پیش کشت می شده و امروزه به دلیل راحتی کشت و کار در سطح دنیا طرفداران بسیاری دارد. ریحان بومی هند، ایران و سایر مناطق گرم آسیا مانند خاور دور و شرق چین است. از این سبزی با سبزی های دیگر به عنوان سبزی خوردن، در تهیه سالاد و یا به صورت خشک شده مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه همچنین خواص دارویی نیز دارد.
مراقبت
برای کاشت ریحان سعی کنید از بذرهای با کیفیت بالا استفاده کنید. پس از اولین برداشت محصول ممکن است میزان نیتروژن خاک کاهش یابد. به همین دلیل پس از اولین یا دومین برداشت بهتر است از کودهای ازته استفاده کرد. برداشت زمانی شروع می شود که گیاه دارای 6 تا 8 برگ حقیقی باشد. همچنین برداشت طوری صورت گیرد که 2 تا 4 برگ روی گیاه باقی بماند.
خاک
خاک مناسب ریحان شنی سبک تا ماسه ای لومی با زهکشی خوب و pH حدود 6.4 و شوری 2 تا 3 میلی متر بر سانتیمتر است. ریحان تنش ناشی از خشکی و کم آبی را نمی تواند تحمل نماید.
اقلیم
این گیاه به سرما و یخبندان خیلی حساس بوده و به همین دلیل در مناطق سردسیر بعد از برطرف شدن خطر یخبندان کشت می شود. در چنین مناطقی ریحان را می توان در گلخانه کشت نمود. ریحان جهت حداکثر رشد و کیفیت نیاز به هوای گرم و آفتابی کامل دارد.
More Stories
ویژگیهای اصلی و خصوصیات یک بذرخوب و با کیفیت و تاثیر آن بر عملکرد و تناژ محصول
اثرات کمبود کلسیم در گیاهان
کاشت شوید در مزرعه