2 آبان 1403

باشگاه کشاورزان جوان

کانون روستازادگان سرزمین آفتاب

ریحان خواص دارویی دارد

نام محصول: ریحان
نام انگلیسی: Basil
نام علمی: Ocimum basilicum

آبیاری          برداشت           نور خورشید           درجه حرارت             کشت            انجام کار               مقدار pH             کودهی
متوسط      50 تا 180            روز کامل               ℃10 تا ℃40               بذر               متوسط                 5.7 تا 7              متوسط

معرفی

ریحان از جمله سبزی هایی است که بیش از 2000 سال پیش کشت می شده و امروزه به دلیل راحتی کشت و کار در سطح دنیا طرفداران بسیاری دارد. ریحان بومی هند، ایران و سایر مناطق گرم آسیا مانند خاور دور و شرق چین است. از این سبزی با سبزی های دیگر به عنوان سبزی خوردن، در تهیه سالاد و یا به صورت خشک شده مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه همچنین خواص دارویی نیز دارد.

مراقبت

برای کاشت ریحان سعی کنید از بذرهای با کیفیت بالا استفاده کنید. پس از اولین برداشت محصول ممکن است میزان نیتروژن خاک کاهش یابد. به همین دلیل پس از اولین یا دومین برداشت بهتر است از کودهای ازته استفاده کرد. برداشت زمانی شروع می شود که گیاه دارای 6 تا 8 برگ حقیقی باشد. همچنین برداشت طوری صورت گیرد که 2 تا 4 برگ روی گیاه باقی بماند.

خاک

خاک مناسب ریحان شنی سبک تا ماسه ای لومی با زهکشی خوب و pH حدود 6.4 و شوری 2 تا 3 میلی متر بر سانتیمتر است. ریحان تنش ناشی از خشکی و کم آبی را نمی تواند تحمل نماید.

اقلیم

این گیاه به سرما و یخبندان خیلی حساس بوده و به همین دلیل در مناطق سردسیر بعد از برطرف شدن خطر یخبندان کشت می شود. در چنین مناطقی ریحان را می توان در گلخانه کشت نمود. ریحان جهت حداکثر رشد و کیفیت نیاز به هوای گرم و آفتابی کامل دارد.

About Author