نام محصول: سیر
نام انگلیسی: Garlic
نام علمی: Allium sativum
آبیاری برداشت نور خورشید درجه حرارت کشت انجام کار مقدار pH کودهی
متوسط 200 تا 270 روز کامل ℃10 تا ℃30 بذر – نشاء متوسط 6 تا 7 متوسط
معرفی
سیر گیاهی است که تقریباً در تمام دنیا به جز قطب و جنگل های استوایی می روید. ولی وطن گیاه، آسیای مرکزی و شاید شرق منطقۀ مدیترانه باشد. بیش از 2000 سال است که این سبزی پیازی کشت می شود و از آن استفاده غذایی می گردد. سیر از خانواده لاله (Liliaceae) می باشد. سیر یک گیاه چند ساله (دایمی) است.
مراقبت
ازدیاد سیر بهتر است از طریق سیرچهها صورت میگیرد. ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم سیرچه برای کشت در یک هکتار زمین کافی است. بایستی سیرچههای بزرگ، سالم و عاری از بیماری جهت کشت انتخاب شوند. سیرچهها باید به شکلی در زمین قرارگیرند که انتهای آنها به سمت پایین و سر نوکتیز آنها به سمت بالا باشد. سیر در ۲ ماه اول رشد خود، نیاز به هوای سرد (صفر تا ده درجۀ سانتیگراد) دارد. شاخههای گل که در بهار پدیدار میشوند باید قطعشوند زیرا ممکن است اندازۀ پیاز را کاهش دهند. سير، به خشكی حساس است و رطوبت مناسب برای رشد آن ضروری است.
خاک
سیر در خاک سبک، لومی، شنی و غنی با زهکشی خوب و pH حدود 6 تا ۷ بهترین عملکرد را دارد. خاک سنگین و فاقد زهکشی برای کشت سیر مناسب نیست زیرا در اثر زهکشی نامناسب پیازها کوچک میمانند. خاکی که سیر در آن کشت میشود باید نرم و سبک و عاری از هرگونه تودۀ بزرگ (کلوخ) باشد. خاکهایی حاوی مقداری پتاسیم برای کشت سیر مناسبترند.
اقلیم
گیاه سیر در هوای خنک بهخوبی رشدمیکند و دمای بین ۹ تا ۲۸ درجۀ سانتیگراد را تحملمیکند. سیر باید در مناطقی کاشتهشود که بیشتر روزها نور کامل خورشید دریافت کند. سیر زمانی که روزانه حداقل شش ساعت آفتاب کامل دریافت میکند، رشد بهتری دارد. بهمنظور رشد و توسعۀ مناسب سیر به یک دوره سرما و بهدنبال آن یک دورۀ نور و گرما نیاز دارد.
More Stories
کاشت باقلا در مزرعه
ویژگیهای اصلی و خصوصیات یک بذرخوب و با کیفیت و تاثیر آن بر عملکرد و تناژ محصول
اثرات کمبود کلسیم در گیاهان