نام محصول: زیتون
نام انگلیسی: Olive
نام علمی: Olea europaea
آبیاری برداشت نور خورشید درجه حرارت کشت انجام کار مقدار pH کودهی
متوسط 1 تا 364 روز کامل ℃13 تا ℃26 نهال متوسط 7.1 تا 8 متوسط
معرفی
گیاه زیتون از خانواده اولئاسه (Oleaceae) و از جنس Olea است. فقط گونه زیتون Olea europaea دارای میوه خوراکی است. زیتون درختی همیشه سبز و از قدیمی ترین درختان میوه است که توسط بشر پرورش یافته است. درخت زیتون را بدون تردید می توان یکی از قدیمی ترین گیاهان منطقه مدیترانه و بویژه خاورمیانه دانست. طول عمر این درخت بیشتر از سایر درختان میوه بوده و از میوه آن برای تولید روغن و تهیه کنسرو استفاده می شود.
مراقبت
زيتون نسبت به خشكی مقاومت خوبی داشته ولی براي توليد محصول خوب به آب كافی نياز دارد. آبياری در هنگام گلدهی و تشكيل ميوه در اواخر بهار و نيز افزايش اندازه ميوه ضروری می باشد. مگس میوه زیتون یکی از آفت مهم زیتون است که در صورت عدم اعمال روش های پیش آگاهی، پیشگیری و کنترلی توان ایجاد خسارت اقتصادی بالایی دارد.
خاک
زیتون با خاک های مناطق مختلف سازش دارد و می تواند در خاک های کم عمق و سنگلاخی رشد نماید، ولی در اراضی حاصلخیز و عمیق رشد بهتری دارد. بهترین خاک برای کشت زیتون خاک رسی-شنی با زهکشی کافی می باشد. درخت زیتون در برابر زهکشی ناکافی خاک حساس است ولی در برابر کم آبی و بالا بودن میزان شوری خاک مقاوم است. از نظر pH خاک، درختان در خاک های خنثی یا مختصری قلیایی رشد بهتری دارند. pH خاک 7.1 تا 8 برای زیتون کاری مناسب است. مقاومت زیتون به شوری در حد متوسط است.
اقلیم
زيتون ميوه ای نيمه گرمسيری است بنابراين به سرمای شديد و يخبندان طولانی مدت حساسيت نشان می دهد ولی در كوتاه مدت تا منفی 15 درجه سانتیگراد را نيز تحمل می
نمايد. بهترين عملكرد زيتون در مناطقی حاصل می شود كه زمستان های معتدل و تابستان های گرم و خشک و طولانی داشته باشد. بهترين دمای ساليانه برای رشد و نمو مناسب
زيتون 16 تا 20 درجه سانتيگراد می باشد. اگر در منطقه ای متوسط دمای ساليانه از 13 درجه كمتر و يا از 26 درجه سانتیگراد بيشتر باشد بهتر است از كشت زيتون در آن منطقه صرف نظر كرد.
More Stories
کاشت باقلا در مزرعه
ویژگیهای اصلی و خصوصیات یک بذرخوب و با کیفیت و تاثیر آن بر عملکرد و تناژ محصول
اثرات کمبود کلسیم در گیاهان