1 آبان 1403

باشگاه کشاورزان جوان

کانون روستازادگان سرزمین آفتاب

بامیه یکی از سبزی های مقاوم در برابر گرما و خشکی در جهان

نام محصول: بامیه
نام انگلیسی: Okra
نام علمی: Abelmoschus esculentus
بیماری ها
آبیاری برداشت نور خورشید درجه حرارت
متوسط 60 تا 100 روز کامل ℃16 تا ℃40
کشت انجام کار مقدار pH کودهی
بذر کم 5.8 تا 7 متوسط

معرفی

بامیه در مناطق گرمسیری و معتدل جهان کشت می شود. ارزش آن به خاطر غلاف های بذر آن است که در جوانی قابل خوردن است. از پوست و الیاف میوه خشک در تولید کاغذ، مقوا و الیاف استفاده می شود. از ریشه و ساقه آن برای تصفیه آب نیشکر برای تهیه دمنوش استفاده می شود.
مراقبت

زمین باید به خوبی شخم زده شود و کود دامی به خوبی در آن جا داده شده باشد. بامیه به مقادیر متوسطی آب نیاز دارد که ترجیحاً باید از طریق آبیاری قطره‌ای در فواصل زمانی معین داده شود. مدیریت علف های هرز همچنین برای کشت بامیه بسیار مهم است زیرا دوره برداشت طولانی دارد که می تواند تحت تأثیر رشد علف های هرز باشد. تناوب زراعی می تواند به کاهش بروز آفات و بیماری ها کمک کند.
خاک

بامیه را می توان در طیف وسیعی از خاک ها کشت کرد. در خاک های لومی شنی و با زهکشی خوب و غنی از مواد آلی بهترین رشد را دارد. همچنین تا زمانی که زهکشی مناسبی وجود داشته باشد، می تواند عملکرد خوبی در خاک های سنگین داشته باشد. pH بهینه برای این گیاه بین 6 تا 6.8 است. خاک های قلیایی، شور و خاک هایی با زهکشی ضعیف برای این محصول مناسب نیستند.
اقلیم

بامیه یکی از سبزی های مقاوم در برابر گرما و خشکی در جهان است. گیاه بامیه پس از استقرار، می تواند در شرایط خشکسالی شدید زنده بماند. با این حال، بامیه در شرایط گرم و مرطوب، با محدوده دمایی 24 تا 27 درجه سانتی گراد، بهترین رشد را دارد.

About Author

اخبار ویژه