مزایای کاشت توت فرنگی گلخانه ای
گلخانه صنعتی بهترین مکان برای پرورش این میوه لذیذ خواهد بود. توتفرنگی تحمل کمی در برابر هوای سرد یا افزایش دمای غیرمنتظره دارد، ازاینرو بهتر است تحت نظارت و در دمای مطلوب در فضای گلخانهای کاشت و پرورش یابد. همچنین شما با راهاندازی گلخانه توت فرنگی میتوانید این میوه خوشمزه را در طول سال و در فصول مختلف پرورش دهید. همچنین در فضای گلخانه، میتوان نورپردازی مناسبی را برای رشد بهتر این میوه اجرا کرد. از دیگر مزایای راه اندازی گلخانه برای پرورش توت فرنگی میتوان به کنترل از راه دور، نیاز به نیروی کاری کمتر، کاهش خطرات و ضررهای احتمالی، کاهش بیماری و آفات در میوه و رشد بهتر توتفرنگی اشاره کرد.
خنک سازی توت فرنگی به چه معنا است؟
در حوزه پرورش توتفرنگی یکی از مباحث مهم، بحث خنکسازی توتفرنگی است. برای انجام این امور شما نیاز به تجهیزات مربوط به خنکسازی خواهید داشت. بسیاری از گیاهان پس از کاشت و برداشت به خواب زمستانی میروند، برای اینکه از خواب زمستانی خود بیدار شوند شما بایستی خنکسازی توتفرنگی را انجام دهید. در واقع با این روش گیاهان کاشته شده دوباره رشد خواهند کرد و میوه خواهند داد. فرآیند انجام خنکسازی توتفرنگی تنها چند ساعت بهطول خواهد انجامید.
خنکسازی میوه نیز از روشهای متداول در بین مزرعهداران است که برای انجام آن شما تنها نیاز به تجهیزات خنککننده برای گلخانه خواهید داشت که بعد نصب میتوانید زمان و درجه دستگاهها را تنظیم کنید و این فرآیند را انجام دهید. طبق تعریف سنتی، روند خنکسازی توتفرنگی باید در دمای کمتر از ۴۵ درجه انجام شود یا دمای آن حداقل کمتر از ۷ درجه باشد. البته در ساعات شبانه دمای آن از ۲۸ الی ۴۵ درجه متغییر خواهد بود. برخی گونههای توتفرنگی نیاز به ۷ الی ۱۰ روز خنکسازی دارند.
فاکتور های کاشت توت فرنگی با روش گلخانه ای هیدروپونیک
شما بعد از بررسی بودجه مالی، لیست تجهیزات، انتخاب سیستم برای پرورش این میوه و راهاندازی گلخانه هیدروپونیک، بایستی اطلاعاتی در مورد دمای مناسب، رطوبت و نورپردازی مناسب برای رشد گیاه توتفرنگی کسب کنید. فرآیند جوانهزنی و رشد گیاه این میوه و نبوغ آن مدتی طول میکشد که در این مدت شما باید مراحلی را در راستای طعم و کیفیت بهتر آن انجام دهید. در ادامه مطالب به فاکتورهای مهم برای کاشت توتفرنگی خواهیم پرداخت.
نورپردازی و روشنایی مناسب
توتفرنگیها معمولا در فصل تابستان رشد بهتری دارند، اما شما در گلخانه هیدروپونیک میتوانید در هر فصلی به راحتی به باغبانی و پروش این میوه بپردازید. شما میتوانید برای نورپردازی گلخانه از سیستمهای مختلفی استفاده کنید. گیاههای توتفرنگی برای رشد بهتر روزانه نیاز به ۱۰ الی ۱۲ ساعت دریافت نور خواهند داشت تا چرخه رشد خود را تکمیل نمایند.
دمای مناسب
توتفرنگی از میوههای گرم سال است که در آبوهوای گرم بهتر رشد خواهد کرد و تحمل بالایی در برابر سرما ندارد. بهترین دما برای تکمیل رشد میوه توتفرنگی ۱۸ الی ۲۸ درجه سانتیگراد است. اگر در فصل سرما اقدام به پرورش این میوه در گلخانه هیدروپونیک نمایید بایستی نسبت به دمای فضای گلخانه خود توجه ویژهای نمایید.
رطوبت
در روش کاشت توتفرنگی به روش گلخانهای هیدروپونیک بایستی به درصد رطوبت نیز توجه نمایید. معمولا رطوبت مناسب برای رشد این میوه بایستی بین ۶۰ الی ۷۵ درصد باشد. اگر رطوبت فضا به اندازه کافی نباشد، در رشد توتفرنگی تاثیر منفی خواهد گذاشت. از طرفی توجه داشته باشید که اگر میزان رطوبت محیط بیش از حدمجاز باشد، ممکن است گیاهان پرورشی شما دچار قارچ یا سایر بیماریها شوند.
فاصله بین گیاهان
فاصله بین گیاهان بستگی به فضای گلخانه شما خواهد داشت. در شرایط پرورش توتفرنگی در گلخانه هیدروپونیک بهتر است که گیاهان حدود ۱۵ الی ۲۰ سانتیمتر با یکدیگر فاصله داشته باشند. این فاصله باعث رشد بهتر میوه لذیذ توتفرنگی خواهد شد و فضای کافی برای ریشهزدایی گیاه آن فراهم خواهد شد.
Ph
یکی از فاکتورهایی که در مراحل کاشت و برداشت میوه توتفرنگی حائز اهمیت بالایی است، PH محیط است زیرا این فاکتور تاثیر بسیاری در پیشگیری از جذب مواد غذایی و رسوب به گیاهان خواهد شد. در واقع نرمال نبودن میزان PH محیط میتواند باعث جذب رسوب توسط گیاهان میوه شود و بهمرور زمان باعث از بین رفتن آن شوند. آب و محلول موادغذایی بایستی بین ۵٫۸ الی ۶٫۲ باشد تا بستر کشت هیدروپونیکی توتفرنگی کاملا آماده باشد و بهبود یابد.
مواد مغذی برای رشد بهتر توت فرنگی
توتفرنگی همانند سایر گیاهان و میوهها برای رشد بهتر، کیفیت بالاتر و طعم لذیذتر نیاز به برخی مواد مغذی خواهد داشت. مواد مغذی که برای رشد این میوه استفاده میشود باید حاوی موادی چون فسفر، پتاسیم و نیتروژن باشد.
گرده افشانی گیاه توت فرنگی
در هنگام پرورش توتفرنگی با روش هیدروپونیکی، مبحث گردهافشانی حائز اهمیت ویژهای است. گیاه توتفرنگی دارای دو جنس نر و ماده است که شما به راحتی میتوانید به صورت دستی با استفاده از سوآپ آزمایشگاهی بخش داخلی گل نر را به بخش داخلی گل ماده انتقال دهید و باعث بروز فرآیند گردهافشانی شوید. برای گلخانههای بسیار بزرگ نیز میتوانید از راههای دیگری استفاده کنید.
هرس کردن
از دیگر مراحل مهم برای پرورش گیاه توتفرنگی میتوان به هرس کردن آن اشاره کرد. توتفرنگیها در طی فرآیند رشد خود، رانرهایی با نام استولون را تولید مینمایند که این رانرها ظاهری همانند ساقههای بدون برگ دارند. شما باید در زمان مشاهده امتداد این نوع ساقههای بدونبرگ آنها را از مرکز اصلی قطع و جدا کنید. اگر این ساقهها قطع نشوند، تمامی انرژی گیاه صرف این ساقهها خواهد شد. ناگفته نماند که شما در طول رشد این گیاه باید برگهای مرده گیاه را نیز جدا نمایید.
راه اندازی گلخانه توت فرنگی
آشنایی با مراحل راه اندازی گلخانه توت فرنگی
کشاورزی مدرن گلخانهای و تولید محصولاتی نظیر توت فرنگی میتوانند تجربه متفاوتی برای هر شخصی باشد. در واقع هر شخص با راههای مختلفی میتواند به کسب درآمد بالایی برسد، اما کار گلخانهای علاوهبر سوددهی بالا، نیاز به تخصص و توجه نیز خواهد داشت. امروزه بیشتر برای پرورش میوه لذیذ توتفرنگی از گلخانه صنعتی در مدل هیدروونیک استفاده میشود.
در گلخانه هیدروپونیک برای پرورش توتفرنگی نیازی با خاک و انجام اموری چون کوددهی، هرس و… نخواهید داشت. به عبارتی دیگر در یک بستر مناسب با مواد مغذی موردنیاز میتوانید این میوه خوشطعم را در تعداد بالایی پرورش دهید. بهتر است که ابعاد گلخانه شما کوچکتر از ۵۰۰۰ متر نباشد؛ زیرا شما با راه اندازی گلخانه صنعتی در ابعاد بزرگتر، سوددهی بالاتری نیز خواهید داشت، ازاینرو در وهله اول بایستی به دنبال زمین مناسب برای شروع کار خود باشید.
دریافت مجوز کار
دریافت مجوز کار از اصلیترین و پراهمیتترین مراحل راه اندازی گلخانه توتفرنگی خواهد بود. برای دریافت مجوز بایستی پیگیر مجوزهای مربوط به زمین و چاه آب باشید. معمولا استعلام پروانهها و دریافت مجوز در طی ۲۰ الی ۳۰ روز کاری به طول خواهد انجامید. در صورتی که بعد از دریافت مجوزهای لازم در راستای راه اندازی گلخانه توت فرنگی و داشتن تسهیلات موردنیاز برای این کار میتوانید برای ساخت و نصب گلخانه آماده شوید.
مزایای تاسیس گلخانه هیدروپولیک برای پرورش توت فرنگی
از مزایای تاسیس گلخانه هیدروپولیک برای رشد میوه لذیذ توتفرنگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قابل کاشت در فضا و محیط کوچک
امکان چیدمان عمودی گیاه توتفرنگی
کشت بدون نیاز به خاک
عدم نگرانی در مورد آفات و بیماریهای گیاه توتفرنگی
گردش آب با بهرهگیری از کشت هیدروپولیک
کاهش احتمال ابتلای توتفرنگی به حشرات ریز و درشت
انواع توت فرنگی برای کاشت گلخانه ای
توتفرنگی دارای انواع مختلفی است که در کل این میوه در دو نوع بهاره و چهارفصله تقسیمبندی میشوند.
از مهمترین ارقام میوه توتفرنگی بهاره میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آلیسو
رد گانتلت
اسیتا
تیوگو
کاتس کیل
فرسنا
گورلا
از توت فرنگیهای چهارفصله نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هومی جنتو
سان آندریاس
آروماس
سلوا
گاویتا
استرا
بودجه مالی موردنیاز برای راه اندازی گلخانه توت فرنگی
بودجه مالی برای احداث و راهاندازی گلخانه توت فرنگی به ابعاد گلخانه، نوع گلخانه و امکانات یا تجهیزات موردنیاز برای گلخانه بستگی خواهد داشت. البته امروزه گلخانههای صنعتی دارای انواع مختلفی چون مدل اسپانیایی، هیدروپونیک، پلیکربنات و تونلی است که برای پرورش میوه توتفرنگی شما نیاز به راهاندازی گلخانه مدل هیدروپونیک خواهید داشت.
این گلخانه پیشرفته تر از سایر انواع گلخانه صنعتی است، ازاینرو بایستی بودجه مالی بالاتری را مدنظر داشته باشید. با توجه به اینکه راهاندازی گلخانه هیدروپونیک نیازمند بودجه بالایی است؛ اما بازدهی بالاتر آن میتواند هزینههای راهاندازی آن را جبران نماید. در مجموعه سپید رویش میتوانید تمامی تجهیزات برای راهاندازی گلخانه را با قیمت مناسبی تهیه کنید و حتی گلخانه هیدروپونیک را در محل موردنظر خود راهاندازی نمایید.
سخن پایانی
امروزه گلخانه های صنعتی دارای انواع مختلفی هستند که شما با دو روش هیدروپونیک که بدون نیاز به خاک است و با سایر روشهای گلخانه ای میتوانید میوه پرطرفدار توتفرنگی را پرورش دهید. روش هیدروپونیک مزایای بسیاری چون امکان باغبانی در تمامی فصول، جلوگیری از گرمازدگی یا سرمازدگی محصول، به حداقل رساندن بیماری گیاه و آفات و… را دارد. از بهترین سیستمهای پرورش این میوه نیز میتوان به سیستمهای آب، دراپ، DWC و فلو اشاره کرد. از فاکتورهای پرورش توتفرنگی میتوان به هرس کردن گیاه، دما و رطوبت ،PH، گردهافشانی و… اشاره کرد.
More Stories
کاشت باقلا در مزرعه
ویژگیهای اصلی و خصوصیات یک بذرخوب و با کیفیت و تاثیر آن بر عملکرد و تناژ محصول
اثرات کمبود کلسیم در گیاهان