مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: ایجاد یک بنیاد درختکاری با مشارکت مردمی و صنایع با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش انتشار دیاکسیدکربن در کشور ضروری است.
به گزارش خبرگزاری مهر، رضا احمدی، مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: اساسنامه تشکیل بنیاد درختکاری با مشارکت مردم و صنایع را تهیه کردهایم.
وی جنگلکاری در کشور را با توجه به تغییرات اقلیمی، آلودگی هوا و افزایش گرما بسیار مهم خواند و اظهار کرد: امسال گرمترین زمستان را در یکصد سال اخیر داریم و در پاییز نیز با کاهش ۴۳ درصدی بارش و افزایش دو درجهای گرما مواجه بودیم و اکنون به علت آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور به ویژه در تهران باید دنبال مولکولهای اکسیژن بگردیم.
احمدی خواستار برگزاری برخی از جلسات طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با حضور رئیس جمهوری شد و تصریح کرد: در برخی کشورها مانند چین، تعدادی از جلسات مربوط به جنگلکاری به دلیل اهمیت کار، با حضور رئیس جمهوری برگزار شده است.
احمدی درباره نیازهای طرح کاشت یک میلیارد درخت گفت: به منظور اجرای این طرح طبق برنامه حداقل به ۱۰۰ میلیون کیسه گلدانی در سال برای کاشت قلمه و بذر نیاز داریم.
وی خواستار مشارکت هرچه بیشتر صنایع در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت شد و گفت:
سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به تنهایی متولی اجرای این طرح نیست، زیرا از ۲۵۰ میلیون اصله نهال که سالانه باید در قالب طرح یک میلیارد درخت تولید، کشت و نگهداری شود، ۸۰ میلیون اصله نهال در حوزه زراعت چوب و مربوط به صنایع چوب و کاغذ، ۶۰ میلیون اصله نهال مربوط به معاونت باغبانی، ۶۰ میلیون اصله نهال در حوزه شهرداریها، راه و شهرسازی، دهیاریها، صنایع و معادن و ۵۰ میلیون اصله نهال نیز مربوط به طرحهای منابع طبیعی مانند طرحهای مقابله با بیابان زایی و جنگلکاری در کشور است.
مصوبه دولت برای قانونمند کردن مشارکت
احمدی درباره پیشنویس مصوبه برای مشارکت در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت اذعان داشت: این مصوبه مهم است، زیرا در راستای قانونمند کردن مشارکت دستگاهها و بخشهای خصوصی در اجرای این طرح است.
وی گفت: تلاش میشود پیشنویس این مصوبه به طور مستقیم در صحن دولت مطرح و ضرورت آن مشخص شود.
مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: برای ابقای طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت، تهیه این پیشنویس و تصویب آن در دولت باید انجام شود.
More Stories
افزایش قیمت برنج ربطی به کشاورز ندارد
استمرار قطعی برق چاههای کشاورزی در پاییز امنیت غذایی را دچار مخاطره میکند
گلایه کشاورزان از قوانین سخت گیرانه بانک ها برای پرداخت تسهیلات