2 آذر 1403

باشگاه کشاورزان جوان

کانون روستازادگان سرزمین آفتاب

دکتر جلیلی و دبیران باشگاه کشاورزان جوان(2)

تولید کم‌نظیر 5 هزار تن نهاده دام از پسماند کشاورزی در سمنان

در ادامه علی یوردخانی از سمنان خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی و کمبود نهاده، در سال گذشته از بقایای کشاورزی و ضایعات کشاورزی 5 هزار تن خوراک دام تولید کردیم و به استان کشور هم توزیع می کنیم.

با فرآوری این بقایا مانند تفاله چغندر، تفاله زیتون، تفاله جو، تفاله گوجه، تفاله سیب و ذرت علوفه ای توانستیم با تلفیق علم روز و دانش بومی و محلی خوراک دام چند استان را تامین کنیم،که این کار به پشتوانه 400 خانوار عشایری با راه‌اندازی 3 خط تولید خوراک دام طی 10 ماه آماده بهره برداری رقم خورد

و هم اکنون ضمن دعوت از مسئولان محترم وزارت‌خانه جهت بازدید و الگوبرداری، آماده همکاری با همه کشاورزان کشور هستیم.

طرح موفق پرورش بوقلمون در استان کرمانشاه

حمید گودینی از کرمانشاه نیز اظهار داشت: در طرح زنجیره بوقلمون محلی با تامین مالی بنیاد کرامت به 50 نفر از اهالی روستای دستجرده سفلی شهرستان صحنه، تسهیلات قرض الحسنه 10 میلیون تومانی پرداخت کردیم.

این تسهیلات در دو قالب تجهیزات پرورش بوقلمون شامل دانخوری و آبخوری، تعداد 70 قطعه جوجه بوقلمون یک ماهه، ارائه خدمات دامپزشکی و ارائه خدمات مشاوره ای و آموزشی در قبل و حین دوران پرورش و مابقی بصورت نقدی (70 درصد وام) پرداخت گردید.

وی در خصوص روند این طرح توضیح داد:

همچنین برای این طرح یک گروه با یک تسهیلگر (نماینده 50 نفر پرورش دهنده بوقلمون)، یک دامپزشک، یک مربی آموزشی، یک نفر تامین کننده مالی که همگی ذیل مدیریت یک راهبر فعالیت می کردند تشکیل شد.

تسهیلگر پلی بین گروه و مردم روستا بودند. اماکن بدون استفاده در خانه های روستایی با بهینه سازی حداقلی با کمترین هزینه (تهویه، ضدعفونی، روشنایی، سیستم گرمایشی و …) بعنوان سالن پرورش استفاده شدند.

وی افزود کلاس آموزشی برگزار کردیم و تعداد 3500 قطعه جوجه یک ماهه را از بهترین مجموعه پرورش دهنده در استان آذربایجان شرقی خریداری و به کرمانشاه حمل کردیم و از روز اول برنامه تا انتهای برنامه برنامه زمانبندی شده واکسیناسیون را تنظیم و به روستاییان ارائه دادیم و بر اساس آن اقدام نمودیم که الحمدالله زیر 3 درصد تلفات در کل دوره پرورش را شاهدش بودیم که حتی این عدد در فارم های صنعتی بیشتر از این میزان بوده است.

گودینی درخصوص نتیجه نهایی طرح، تصریح کرد: طی دوران پرورش بازدیدهای دوره ای از تمام پرورش دهندگان داشتیم و علاوه بر آن شبانه روزی به صورت تلفنی و فضای مجازی به سوالاتشون پاسخ می دادیم و در نهایت پس از سه الی چهار ماه دوره پرورش عمدتا خودشان این بوقلمون ها را به اقوام و دوستان و آشنایانشون بفروش رساندند.

و بصورت متوسط قریب به 18 میلیون تومان درآمد داشتند.

یک اتفاق جالب برای انگورداران همدانی/ وقتی خود باغداران تقاضای آموزش کردند!

همچنین سعید شایان از همدان عنوان کرد: باغدار نمونه یک روستای مورد مطالعه ما در همدان 7 تن در هکتار برداشت انگور می‌کرد؛ جمعی از انگورداران را به بازدید از یک باغدار نمونه انگور در شهرستان ملایر بردیم که این باغدار 132 تن در هکتار برداشت می کرد.

برای روستاییان این سوال پیش آمد که چرا ما نمی توانیم این برداشت را داشته باشیم و بعد از آن خود مردم به این نتیجه رسیدند که نیازمند آموزش و تغییر در الگوی باغات خود هستند. شدند که الحمدالله هم آموزش داده شد و هم الگوی باغات اصلاح شدند.

وی افزود: در سال دوم جشنواره بومی و محلی انگور را برگزار کردیم که 50 درصد از هزینه جشنواره بر عهده خود مردم بود و بعد از آن چون مزیت های جشنواره از جمله بازار فروش مناسب را دیدند هر ساله در زمان شیره پزی این جشنواره با هزینه خود مردم برگزار می شود.

پس از آموزش های حوزه بازاریابی و بسته بندی حضور در نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف را اهالی روستا تجربه کردند.

تهیه و غنی‌سازی خوراک دام، نتیجه همکاری مشترک خوزستانی‌ها با دانشگاه بوعلی همدان

منصوری در این رابطه گفت: تفاله نیشکر به میزان 3 میلیون تن توسط 10 شرکت کشت و صنعت نیشکری تولید می شود که یکی از تهدیدهای محیط زیستی است اما با تبدیل آن به خوراک دام به فرصت تبدیل می شود.

یک کار دانش بنیان توسط اعضای کمیته دام باشگاه کشاورزان جوان با همکاری دانشگاه بوعلی همدان صورت گرفت و موادی تولید شدند که باعث فرآوری و خوش خوراکی باگاس(تفاله نیشکر) برای دام می شود و علاوه بر آن با مواد دیگر باگاس را غنی سازی و نهایتا در بسته های قابل حمل و جابه جایی توسط دامدارن بسته بندی می شوند.

در حال حاضر با دریافت تسهیلات قرض الحسنه، 3 خط تولید این محصول را طراحی شده است که مستقیما منجر به ایجاد اشتغال برای 22 نفر می شود.

About Author