یک تجربه در استان اردبیل: تغییر الگوی کشت، درآمد 4 برابری رقم زد
همچنین رضا محمد جانی از اردبیل در ارائه نقطه نظرات خود به اصلاح الگوی کشت اشاره کرد و درخصوص تجربه باشگاه کشاورزان جوان در این استان گفت:
در 40 روستا کلاس های ترویجی و آموزشی در حوزه گیاهان دارویی در شهرستان گرمی برگزار کردیم؛
ابتدا مطالعاتی را انجام دادیم سپس عملکرد اقتصادی گندم دیم را با گیاهان دارویی دیم که در منطقه قابل کشت هستند،تطابق دادیم و به این نتیجه رسیدیم که تقریبا هزینه کشت سیاه دانه برابر هزینه کشت گندم می باشد اما به طور متوسط عملکرد گندم دیم حدود 1.5 تن در هکتار و معادل 7.5 میلیون تومان درآمد داشت اما متوسط عملکرد سیاه دانه که 500 کیلوگرم در هکتار شد و به طور متوسط درآمد 28.5 میلیون تومان قابل کسب بود.
یعنی با هزینه ای برابر، درآمد 4 برابر شده است و در نتیجه 100 هکتار دیگر کتان و باالگوی شهری کشت کردیم که عایدی آن نصیب کشاورزان آن منطقه شد.
میتوانیم دست دلالان را از زعفران خراسان کوتاه کنیم
همچنین غلاممحمد دل آرامی از استان خراسان رضوی پیرامون تجربه باشگاه کشاورزان جوان در این استان، خاطرنشان کرد:
باشگاه کشاورزان جوان در خصوص نحوه خشک کردن زعفران شروع به برگزاری کلاس ها و آموزش های ترویجی و ارائه دستگاه های خشک کن نمود و این اقدام منجر به ارتقای کیفی محصول زعفران گردید.
سازمان تعاون روستایی هر کیلو زعفران اعلاء را 20.5 میلیون تومان خریداری می کند این در صورتی است که در بازار آزاد 38 الی 39 میلیون تومان خرید و فروش می شود.
از طرفی همین قیمت نیز در دست واسطه ها می باشد. اگر تدابیری جهت عرضه مستقیم و صادرات این محصولات به کشورهای هدف صورت بگیرد درآمد کشاورز چندین برابر می شود که باشگاه کشاورزان جوان آمادگی دارد با یک شرکت صادراتی بصورت مستقیم همکاری کرده و این مهم را رقم بزند.
ارتقاء زنجیره ارزش شتر با همت مردم و سرمایهگذاری بخش خصوصی در خراسان جنوبی
سید احمد حسینی از استان خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: در سال 1398 در زنجیره ارزش شتر شروع به فعالیت کردیم. بعلت کاهش جمعیت شتر در کشور
مساله اول ما تامین پایدار شتر برای روستاییان بود؛
مساله دوم نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی محصولات شتر چه در شیر و چه در گوشت بود.
مساله سوم نیز موضوع مرتع بود که ابتدا مدلی برای اجرا نداشتیم.
حسینی افزود: در شهرستان بیرجند با یک کارخانه شیر موضوع فرآوری شیر و فروش آن را وارد صحبت شدیم که در سال گذشته 150 تن شیر شتر از روستاییان خرید تضمینی صورت گرفت بدین شکل که شیر سردکن را داخل روستا قرار می دادیم و خود مردم شیر را جمع آوری می کردند و دوغ شتر را به بازار عرضه می کند.
نهایتا مرکز پیشران نوآوری و فناوری در بیرجند جهت احصاء شترهای با تولید شیر و گوشت بالا احداث شد که مساله تحقیق و توسعه صورت می گیرد.
در ادامه علیرضا منصوری، یکی دیگر از ارائهدهندگان که از استان خوزستان گزارش میداد، به نحوه فرآوری تفاله نیشکر برای تهیه خوراک دام اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: یک تعاونی با مشارکت مردم و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در شهرستان نهبندان بوجود آمد که قرنطینه ای را بوجود آوردند تا شتر بصورت قانونی از افغانستان، پاکستان و سیستان و بلوچستان تامین بشود و درنهایت 2500 نفر شتر تامین شد.
مساله بعدی یک بازار دام با چوبداران ایجاد کردیم که در حال حاضر 39 غرفه وجود دارد و روستاییان به صورت مستقیم دام خود را برای فروش در غرفه ها می آورند.
موضوع کشتارگاه تیپ 4 را نیز با مشارکت 50 درصدی بخش خصوصی راه اندازی کردیم که گوشت بسته بندی و بازاررسانی می شود.
More Stories
نقش موثر باشگاه کشاورزان جوان در توسعه روستایی
همکاری در سرشماری، همراهی در رفاه و آبادانی
دکتر روح الله ایزدخواه