اگر چه در کشورهای در حال توسعه،تبدیل روشهای سنتی به شیوه های مدرن کشاورزی موجب افزایش تولید گردیده؛ولی در عین حال،افزایش ضایعات محصول در اثر آفات و بیماریهای گیاهی را به دنبال داشته است.
با توجه به اینکه در کشاورزی سنتی،میزان تولید و درآمد کمتری به دست می آید،ولیکن از نظر بوم شناسی،ارقام به کارگرفته شده نسبت به آفات و بیماری تحمل زیدی داشته و موجب تعادل گیاه و عوامل بیماری زا شده است.
هر چندممکن است که محصولات کشاورزی سنتی مورد حمله طیف وسیعی از حشرات و عوامل بیماری زا قرار گیرند،ولی امکان نابودی کلی محصول و بروز قحطی در کشاورزی فشرده (به دلیل افزایش سطح زیر کشت،کاهش تنوع ارقام مورد استفاده و وجود شرایط خاص) بیشتر از کشاورزی سنتی است.
هر چند پیشرفتهای عظیمی در زمینه علوم گیاه پزشکی رخ داده؛ولی آمار و ارقام نشان می دهد که سالیانه بخش عمده ای از محصولات کشاورزی از جمله گندم در اثر حمله آفات،بیماری و علفهای هرز خسارت می بینند.
یکی از روشهای مناسب برای برآورد خسارات آفات و بیماریهای گیاهی توسط کرامر پیشنهاد گردیده به طوری که خسارت وارده از آفات،بیماری و علفهای هرز را به ترتیب 17،18،و14 درصد برآورده نموده است.
با توجه به آمار و ارقام مختلف،استفاده از علوم رسمی(جدید)کنترل آفات و کاربرد مواد و راهبردهای شیمیایی به تنهایی راهگشا نبوده و روش موثری برای کنترل آفات و بیماریهای گیاهی نخواهد بود.
لذا به منظور افزایش اثربخشی مواد و راهبردهای کنترل آفات و بیماریهای گیاهی و پایداری محیط زیست باید به تلفیقی از دانش بومی و دانش رسمی کنترل آفات و بیماریهای گیاهی توجه داشت.
ادامه دارد…
More Stories
بدون هماهنگی تشکل ها کاری انجام نمیشود همراهی فعالان بخش کشاورزی ضروری است
کشت ذرت علوفه ای
کاشت درخت زیتون