رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که برای طرح کاشت یک میلیارد درخت هنوز اعتبارات لازم سال اول آن اختصاص داده نشده است کفت: ۴۶ میلیارد در نظر گرفته شده که هنوز به حساب ما واریز نشده و قابل برداشت نیست.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، عباسعلی نوبخت؛ رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در نشست خبری اظهار کرد: برای طرح کاشت یک میلیارد درخت هنوز اعتبارات لازم سال اول آن اختصاص داده نشده است اما 46 میلیارد در نظر گرفته شده که هنوز به حساب ما واریز نشده و قابل برداشت نیست.
وی افزود: 191 میلیارد تومان از مبلغ اعتباری طرح کاشت یک میلیارد درخت از سال ابتدایی آن باقی میماند که انتظار میرود سازمان برنامه و بودجه آن را اختصاص دهد.
بیشتر بخوانید
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال اول اجرای طرح، بخشی از اعتبارات از محل عملیات بیولوژیکی آبخیزداری خیرین حمایتهای مالی صنایع و شهرداریها اجرا شده است اما برای سال آینده نیاز به اعتبارات دولتی بیشتر داریم.
نوبخت تصریح کرد: در بودجه 1402، ردیفی برای طرح کاشت یک میلیارد درخت در نظر گرفته شده است و برای اجرای این طرح 18 هزار میلیارد تومان اعتبار در طی 4 سال نیاز است. یعنی هر ساله 4500 میلیارد تومان اعتبار این طرح خواهد بود.
وی افزود: برای سال اول اجرای این طرح در سال جاری باید 250 میلیون اصله نهال تولید میشد که با اقدامات انجام شده توانستیم حتی بیش از این رقم تولید کنیم اما تمام این نهالها در سال ابتدایی طرح امکان کاشت در زمین را نخواهند داشت.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: تا به امروز 121 میلیون اصله نهال توسط بخش خصوصی و 116 میلیون اصله نهال توسط دولت تولید شده که از این راه 115 میلیون آن نیز کاشته شده است.
نوبخت بیان کرد: از 115 میلیون نهال کاشته شده، 65 میلیون نهال مربوط به نهالستانهای دولتی و 50 میلیون نهال مربوط به نهالستانهای خصوصی است.
وی در پاسخ به راستیآزمایی این طرح تصریح کرد: این طرح در تمام مراحل خود قابلیت راستیآزمایی دارد و به صورت آنلاین میتوان آن را بررسی کرد. برای راستیآزمایی آن سختگیریهای زیادی انجام میشود حتی یکی از مدیران استانها به دلیل ارائه آمار کاغذی و غیرواقعی تودیع شد.
نوبخت اظهار کرد: در صورتی که عملیات آبخیزداری به طور کامل انجام شود، در سالهای بعدی 60 میلیون متر مکعب آب به آبخوانهای کشور اضافه خواهد شد.
وی در ادامه گفت: برای احیاء 50 هزار هکتار مرتع در کشور برای مدت 5 سال برنامه داریم و نظامنامه مردمیسازی فعالیتهای منابع طبیعی آماده شده که در اختیار اتحادیه مرتعداران قرار گرفته است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: کارگروه مبارزه با زمینخواری برای مقابله با دانهدرشتها تشکیل و با متخلفان برخورد قانونی میشود به طوریکه اخیرا یک ساختمان که قیمت هر متر مربع از طبقه اول آن فقط 250 میلیون تومان داشت به طور کامل تخریب و این روند ادامه دارد.
وی گفت:یکی از مدیران استانهای سازمان منابع طبیعی به دلیل ارائه آمار کاغذی و غیرواقعی درباره طرح کاشت یک میلیارد درخت در استان خود تودیع شد.
More Stories
استمرار قطعی برق چاههای کشاورزی در پاییز امنیت غذایی را دچار مخاطره میکند
گلایه کشاورزان از قوانین سخت گیرانه بانک ها برای پرداخت تسهیلات
الگوی کشت در حد حرف باقی مانده است