7 آذر 1403

باشگاه کشاورزان جوان

کانون روستازادگان سرزمین آفتاب

کاشت کلم قمری در مزرعه

نام محصول: کلم قمری
نام انگلیسی: kohlrabi
نام علمی: Brassica oleracea Gongylodes Group

آبیاری             برداشت             نور خورشید              درجه حرارت                کشت                انجام کار                 مقدار pH               کودهی
متوسط          35 تا 70                 روز کامل                ℃10 تا ℃25            بذر – نشاء                 زیاد                     5.5 تا 7.5                زیاد

معرفی

کلم قمری سفید که با نام های کلم سنگی و کلم سر نیز شناخته می شود گیاهی علفی و یکساله از دسته صیفی جات و از خانواده کلم است که یک محصول فصل خنک است و در فصل پاییز یا بهار رشد می کند. قسمت مصرفی این گیاه قسمتی از ساقه آن می باشد که به صورت کروی شکل و گوشتی بر روی خاک قرار می گیرد. از برگ آن نیز در برخی از کشورها استفاده می کنند. این کلم به صورت تازه (خام) و پخته مصرف می‌شود و ارزش غذایی بالایی دارد.
مراقبت

مرتباً علف‌های هرز را از فاصله ردیف‌ها از بین ببرید تا کلم بتواند به قدر کافی رشد نماید. عمل تنک کردن را در زمانی که ارتفاع بوته به حدود 20سانتی‌متر رسید انجام دهید به طوری که فاصله بوته‌ها از هم حدود 15 تا 20 سانتی‌متر شود. بذر کلم قمری از زمان کاشت به آبیاری منظمی نیاز دارد، آب زیاد یکباره می‌تواند به گیاه خسارت زیادی بزند. باید دقت نمود که در زمان آبیاری، آب بر روی برگ‌های محصول پاشیده نشود زیرا در اینصورت محصول دچار پوسیدگی می‌‌شود. آبیاری پس از یک دوره خشک و طولانی باعث ترکیدگی ساقه خوراکی می شود. اگر در آبیاری مزرعه وقفه و تأخیر اتفاق افتد به طوری که زمین بیش از حد خشک گردد، موجب خشبی و نامرغوب شدن کلم خواهد شد.
خاک

در انواع خاک‌ها می‌روید ولی برای حصول بهترین نتیجه، آن را در خاک‌های لیمونی و هوموس‌دار و قوی بکارید. کلم قمری در خاک با pH بین 6 تا 7.5 بهتر رشد می کند.
اقلیم

آب و هوای مورد نیاز کلم قمری شبیه کلم پیچ است ولی این کلم نسبت به سرما و خشکی و گرما مقاوم‌تر است و در برابر شرایط نامساعد آب و هوا و تغییرات درجه حرارت، سازگارتر و بردبارتر می‌باشد. دمای مناسب برای کلم قمری 15 تا 20 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. در دمای پایین حدود 10 درجه سانتی‌گراد گیاهان جوان تمایل به گلدهی دارند. در آب و هوای معتدل، از بهار تا اواخر تابستان، می‌توان نسبت به کاشت آن اقدام نمود. در آب و هوای گرم، کاشت را در بهار و پاییز انجام می شود.

About Author