1 آذر 1403

باشگاه کشاورزان جوان

کانون روستازادگان سرزمین آفتاب

کاشت کرفس

نام محصول: کرفس
نام انگلیسی: Celery
نام علمی: Apium graveolens

آبیاری         برداشت          نور خورشید          درجه حرارت           کشت          انجام کار          مقدار pH             کودهی
متوسط     90 تا 150           روز کامل              ℃15 تا ℃35         بذر – نشاء        زیاد                5.6 تا 7              متوسط

معرفی

کرفس از خانواده چتریان (Umbelliferae) و یک محصول مهم در مناطق معتدل جهان به خصوص در اروپا و آمریکای شمالی می باشد. کرفس یک سبزی فصل خنک است. کرفس در ابتدا مصارف دارویی داشت و بعدها به عنوان غذا مورد استفاده قرار گرفت. کرفس گیاهی دو ساله است یعنی در سال اول برگ تولید می کند و در سال دوم ساقه هوایی گل دهنده ظاهر می شود و بذر می دهد.
مراقبت

پس از کاشت بذر مادامی که بوته ها هنوز جوان هستند باید حداکثر مراقبت را در آبیاری اعمال کرد تا از خشک شدن سطح خاک در زمانی که بوته ها مستقر نشدند جلوگیری شود. کنترل علف های هرز تا موقعی که نشاها رشد کافی نکرده اند با وجین های مکرر در سطوح بزرگ به کمک ماشین های وجین کن و یا استفاده از علف کش های اختصاصی صورت گیرد. جهت تقویت خاک بویژه خاک های شنی که از نظر مواد آلی ضعیف هستند استفاده از کودهای پوسیده دامی توصیه می شود.
خاک

برای کشت کرفس زمین باید عمیق و قوی باشد و خاک هیچ موقع کم رطوبت و خشک نباشد. در ضمن خاک بایستی از زهکشی خوب و مناسبی برخوردار باشد. خاک باید کاملا از مواد آلی و هوموس غنی باشد. کرفس خاک های اسیدی را نمی تواند تحمل کند.برای رشد کرفس pH در محدوده 6 تا 7 مناسب است.
اقلیم

کرفس مخصوص مناطق معتدل و معتدل سرد می باشد و احتیاج به آب فراوان دارد. به همین دلیل در نقاطی که تابستان مرطوب و یا پائیز و بهار طولانی دارند بهترین محصول بدست می آید. بهترین دما برای رشد مناسب کرفس بین ۱۶ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است. دمای کمتر از ۱۵ درجه باعث کند شدن رشد می شود.

About Author