نام محصول: هویج
نام انگلیسی: Carrot
نام علمی: Daucus carota
آبیاری برداشت نور خورشید درجه حرارت کشت انجام کار مقدار pH کودهی
متوسط 70 تا 120 روز کامل ℃15 تا ℃25 بذر متوسط 6 تا 7 متوسط
معرفی
هویج از تیرهی چتریان (Umbellifera) از محصولات فصل سرد و یک گیاه دوساله است که ریشهی آن خوراکی بوده و در سال دوم به گل رفته و تولید بذر میکند. هویج دارای منبع غنی از کاروتن و دارای مقادیر زیادی تیامین و ریبوفلاوین است. هویج را به صورت تازه، مربا و یا عصاره مصرف می کنند.
مراقبت
وقتی نهالهای هویج به طول ۲.۵ تا ۳ سانتیمتر هستند میتوانید اقدام به تنک کردن کنید (فاصله بین هویجها ۷ تا ۱۰ سانتیمتر باشد). وجین علفهای هرز تا زمانی که هویج ۵ سانتیمتر بلندتر نشده باشد توصیه میشود. آبیاری بیشازحد توصیه نمیشود زیرا باعث ایجاد ترک خوردگی در ریشهی هویج و در نتیجه باعث کاهش کیفیت و بازارپسندی و گسترش بیماریهای ریشهای میگردد.
خاک
هویج بهترین رشد خود را در خاک های عمیق، سست و پوک، لومی و لومی شنی دارد. زمین هویج باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد. هویج زمین های شنی و سبک را که از نظر مواد غذایی کاملا غنی باشند و به اندازه کافی رس داشته باشند، بر سایر خاک ها ترجیح می دهد. خاک هویج باید بدون سنگ ریزه و به خوبی آماده شده باشد، چون این امر به منشعب شدن ریشه کمک می کند. حداکثر عملکرد هویج در pH حدود 6.5 بدست می آید.
اقلیم
هویج جزء گیاهان فصل خنک می باشد، بنابراین طالب آب و هوای معتدل و خنک می باشد. در دمای کمتر از ۱۲ درجه سانتی گراد رشد هویج کم کم متوقف می گردد و این امر باعث کمبود رنگ در ریشه آن می شود. از طرفی دمای بیشتر از ۲۷ درجه سانتی گراد طول ریشه هویج کوتاه می شود و از مرغوبیت آن کاسته می گردد. بهترین دما برای رشد هویج بین ۱۶ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است. هویج در هوای کمی یخبندان تا اندازه ای مقاومت می کند. هویج در دو نوبت بهاره و پاییزه کشت می شود.
More Stories
ویژگیهای اصلی و خصوصیات یک بذرخوب و با کیفیت و تاثیر آن بر عملکرد و تناژ محصول
اثرات کمبود کلسیم در گیاهان
کاشت شوید در مزرعه