1 آذر 1403

باشگاه کشاورزان جوان

کانون روستازادگان سرزمین آفتاب

کاشت نهال زرد آلو

نام محصول: زردآلو
نام انگلیسی: Apricot
نام علمی: Prunus armeniaca

آبیاری             برداشت              نور خورشید             درجه حرارت            کشت              انجام کار              مقدار pH                 کودهی
متوسط          1 تا 364                 روز کامل                ℃25 تا ℃42             بذر                 متوسط                  6.5 تا 8                 متوسط

معرفی 

زردآلو بومی کشور چین بوده و سه مرکز تنوع اصلی گروه آسیای مرکزی، گروه ایرانی- قفقازی و گروه اروپایی برای آن در سطح جهان شناسایی و تعریف شده است. از لحاظ جغرافیایی بیشترین حوزه کشت و کار زردآلو بین مدار 35 تا 45 درجه شمالی واقع شده است. در این محدوده از ارتفاع 1000 تا 2500 متری پرورش موفق آن را می توان شاهد بود. زردآلو به دلیل طعم و مزه مطلوب، ارزش غذایی بالا، دوره رسیدگی كوتاه و قابلیت فراوری از اهمیت بالایی برخوردار است.
مراقبت

برای کود دهی، اگر درخت نشانه های کمبود مواد غذایی را نشان داد، بهتر است که از کود استفاده کنید. اما اگر نشانه های کمبود غذایی که اعم از کاهش رشد، عدم گلدهی مناسب و … می باشد، در درخت دیده نشد لازم به استفاده از کود نیست. یکی از نکات مهم برای پرورش یک درخت زردآلو سالم، آبیاری منظم است. یکنواخت بودن رطوبت باعث حفظ قدرت رشد در درختان زردآلو می شود. برای اکثر درختان از جمله زردآلو علاوه بر مقدار آب و منظم بودن آبیاری، کیفیت آن نیز دارای اهمیت زیادی است. هرس درختان مستقر شده، محصول دهی آن ها را بهبود می بخشد. درخت زردآلو در اوایل بهار و یا اواخر زمستان نیاز به هرس خواهد داشت.
خاک

درخت زردآلو به دلیل داشتن ریشه های سطحی نسبت به خاک های سنگین حساس می باشد و به اعماق خاک نمی تواند نفوذ کند. همچنین ماندگاری آب برای آن مضر است بنابراین بهترین خاک برای کشت زردآلو، خاک سبک با زهکشی مناسب می باشد. همچنین این خاک باید سرشار از مواد مغذی بوده و لومی باشد. pH مناسب خاک برای کشت زردآلو باید بین 6/5 تا 8 باشد. به عبارتی این درخت خاک نسبتا قلیایی را می پسندد. خاک محل کشت زردآلو باید سه متر عمق داشته باشد.
اقلیم

زردآلو به آب و هوای گرم مدیترانه ای، زمستان های خنک تا سرد برای شكستن ركود و تابستان های خشک و گرم تا داغ برای رساندن میوه با حداقـل امراض نیاز دارد. میوه آن مستعد شكاف خوردن در آب وهوای مرطوب است. گلهای درختان زردآلو زودشكوفا هستند و در بیشتر مناطق پرورش، در معرض آسیب سرمای بهاره قرار دارند. دمای مناسب برای رشد زردآلو در دشت های جلگه ای ۳۵ تا ۴۲ درجه سانتی گراد و در مناطق مرتفع ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتی گراد می باشد.

About Author