15 دی 1403

باشگاه کشاورزان جوان

کانون روستازادگان سرزمین آفتاب

چرا روغن کاری درختان در باغات بعد از برداشت مهم است

اگر شما هم جزوء باغدارانی هستید که درختان باغ را بعد از برداشت محصول، تا سال آینده به حال خود رها می کنید باید بگویم که سخت در اشتباه هستید و خودتان را از رسیدن به یک برداشت خوب و مداوم در سال آینده محروم می کنید. روغن کاری درختان یا همان استفاده از کودها یا سموم خاص یکی از تکنیکهای مدرن در باغبانی روز دنیاست که همه باغبانان موفق و به روز از این تکنیک برای افزایش بهره وری درختان خود استفاده می کنند.

لزوم تعمیر و نگهداری دستگاه ها در کارخانجات صنعتی
برای داشتن تولید مداوم و با کیفیت شما باید همیشه نسبت به تعمیر و یا حتی تعویض قسمتی یا کل دستگاه های خط تولید دقت ویژه ای داشته باشید، چرا که این دستگاه ها هستند که امکان تولید را برای شما امکان پذیر می کند. در باغات هم دقیقا بحث همین است، شما باید دقت ویژه ای نسبت به حفظ و یا حتی تعویض درختان خود داشته باشید چرا که این درختان همان دستگاه های تولید کننده میوه در باغات شما هستند.

اصلاح روغنکاری در صنعت همان بررسی وضعیت دستگاه و خط تولید است، در باغات هم بررسی وضعیت درختان از لحاظ اندام سبز، ریشه، جوانه زایشی و مواردی از این دست که در ادامه به تفضیل در این خصوص بحث خواهیم کرد همان روغن کاری است. اگر شما این کار را درست و به موقع انجام دهید می توانید انتظار برداشتی خوب و با کیفیت را در سال آینده زراعی داشته باشید ولی اگر این کار به درستی انجام نشود شما همیشه با نوسانات تولید ( افزایش و کاهش یا همان بحث سال آوری) مواجه خواهید شد.

بهترین زمان روغن کاری در درختان چه زمانیست؟
شما در هر زمانی نمی توانید نسبت به رفع کمبود و یکسری مشکلات پایه ای در درختان اقدام کنید، همانطور که شما نمی توانید مشکل برق رسانی یک دستگاه را در زمانی به پریز برق وصل است رفع کنید. بهترین زمان برای رفع مشکلاتی مثل:

کلروز (کمبود سبزینگی)
مشکلات در ریشه مثل فوزاریوم، نماتد
و مشکلاتی از این دست در باغات زمانی است که کمترین فشار روی اندام سبز، ریشه و یا سایر قسمتهاست. البته دقت داشته باشید که در بعضی از موارد هم مجبور به مبارزه با این مشکلات در زمان باردهی هستیم ولی منظور ما در این مقاله این است که بهترین کار و زمان، در زمان روغن کاری درختان است.

تعریف انواع درختان زودرس، میانرس و دیررس در باغات
با توجه به توضیحات قبلی بهترین زمان برای روغن کاری درختان در زمانی است که درختان در عین بیدار بودن (بهار و تابستان) باردهی نداشته باشند، ولی این کار عملا در بعضی از درختان امکان پذیر نیست. برای درک بهتر از ایم موضوع بهتر است در اینجا به یک تقسیم بندی مهم در درختان میوه که بر مبنای زمان تولید میوه است اشاره ای داشته باشیم.

درختان میوه از لحاظ تولید کلا به سه دسته زیر تقسیم بندی می شوند:

درختان زودرس
درختان میان رس
درختان دیررس
این تقسیم بندی بر مبنای زمان برداشت محصول از این درختان پایه گذاری شده است. به عبارتی زمان برداشت میوه در

درختان زودرس تا اواخر خرداد ماه
درختان میان رس تا اواخر مرداد ماه
و درختان دیرس تا اواخر آذر ماه
می باشد. البته دقت داشته باشید که در مناطق گرمسیری که کشت مرکبات دارند شرایط برداشت مقداری متفاوت است.

در روغن کاری درختان باید به چه مواردی دقت کنیم؟
شناسائی مشکلات و کمبودهای هر باغ نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای در میزان جوابگیری از روغنکاری در باغات دارد، این بدان معناست که برخلاف تصور بعضی ها برنامه های کودی که در قالب روغنکاری برروی درختان انجام خواهد شد به هیچ عنون ثابت نیست و بسته به شرایط متفاوت خواهد بود، به عنوان مثال اگر باغی دچار کلروز باشد با باغی که درختان آن از بیماری شانکر باکتریایی آسیب دیده اند نسخه های کاملا متفاوت و جداگانه ای دریافت خواهند کرد.

مهمترین مزایای روغن کاری در باغات چیست؟
روغنکاری در باغات دارای مزایای زیادی است ولی در اینجا به مهمترین های آنها اشاره خواهیم کرد، انجام روغن کاری باعث:

افزایش کمی و کیفی جوانه های زایشی می شود که رابطه مستقیمی با میزان باردهی در سال آینده دارد.
عمر اقتصادی درختان را به شدت افزایش می دهد.
یکی از بهترین کارها در مقابله با سال آوری است.

آیا روغن کاری درختان در باغات نسخه ثابتی دارد؟
همانطور که در بالا هم اشاره شد، نسخه هایی که در قالب روغن کاری برای باغات توصیه خواهند شد به هیچ عنوان یکسان نیستند، چرا که شرایط و احتیاجات باغات متفاوت هستند، به عنوان مثال برای افزایش بهره وری درختانی که دچار بیماری قارچی فوزاریوم ریشه ای هستند مقابله و از بین بردن این عوامل قارچی از هر برنامه کودی مهمتر است، یا درختانی که دچار ریز برگی و کمبود رشد هستند رفع این مشکل از هر مشکل دیگری مهمتر است.

به همین دلیل هم نسخه های کودی مورد استفاده در باغات تحت عنوان روغن کاری کاملا متفاوت است و تشخیص نیاز اصلی در تعیین میزان جوابگیری از این نسخه بسیار مهم است، ولی شما نگران این موضوع (تشخص درست) نباشید، شما می توانید با استفاده از خدمات مشاوره ای رایگان ما بهترین نسخه های کودی را برای باغ خودتان دریافت کنید، برای این منظور کافیست که فرم مخصوص مشاوره را تکمیل و برای ما ارسال کنید.

خلاصه کلام
اگر به دنبال داشتن یک برداشت خوب از باغ خودتان در سال آینده هستید باید از امسال به فکر ایجاد زیر ساختها باشید، تفاوت باغداری صنعتی با صدها تن برداشت در مقابل باغداری سنتی با چند صد کیلوگرم برداشت در همین اصول ساده ولی بنیادی است.

About Author