8 دی 1403

باشگاه کشاورزان جوان

کانون روستازادگان سرزمین آفتاب

فرآوری نادرست زعفران از علل برگشت آن به داخل کشور

فرآوری نادرست زعفران، یکی از علت‌های برگشت این محصول به داخل کشور از نظر صادرکنندگان است، اما این موضوع در فرآوری و مراحل پس از تولید، بیشتر شکل می‌گیرد.

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی – حسین زینلی، استفاده از حشره‌کش‌ها برای از بین بردن حشرات در محل پاک‌کردن گل‌های زعفران را از دلایل اصلی برگشت محصول صادر شده اعلام کرد.

به گفته ی وی، تعدادی از افراد که در منزل گل‌های زعفران را پاک می‌کردند، اقدام به استفاده از حشره ‌کش برای از بین بردن حشره‌ها می‌کردند که استفاده از این حشره‌کش‌ها برای زعفران در تعدادی از کشورها ممنوع است و علت برگشت خوردن محصول، این موضوع بوده است.

وی با تاکید بر اینکه زعفران ایران محصولی پاک و سالم است، ادامه داد: به افرادی که پاک‌کردن گل‌های زعفران را بر عهده دارند، اعلام شده که از حشره‌کش‌ها استفاده نکنند و از سوی دیگر، این گل‌ها را در محل تمیزی پاک کنند.

کشورهای اسپانیا، امارات، افغانستان، چین و هنگ کنگ به صورت فعال وارد عرصه زعفران شده‌اند که کشورهای چین و افغانستان بر تولید تمرکز داشته و کشورهای اسپانیا، امارات و هنگ کنگ در رابطه با بحث فروش و بازاریابی فعالیت بیشتری دارند همچنین باید گفت که طی دو ماه گذشته، ۱۰ تن زعفران به کشور چین صادر شده است.

کشت سلولی به حذف سلول‌ها از یک حیوان یا گیاه و رشد بعدی آنها در یک محیط مصنوعی مطلوب اشاره دارد. سلول‌ها ممکن است به طور مستقیم از بافت خارج شده و قبل از کشت با روش‌های آنزیمی یا مکانیکی جدا شوندیا ممکن است از یک رده سلولی یا سویه سلولی که قبلاً ایجاد شده است مشتق شوند.

کشت اولیه به مرحله کشت پس از جداسازی سلول‌ها از بافت و تکثیر تحت شرایط مناسب تا زمانی که تمام بستر موجود را اشغال کند (یعنی به محل تلاقی برسد) اشاره دارد.

در این مرحله، سلول‌ها باید با انتقال آنها به یک ظرف جدید با محیط رشد تازه، زیر کشت شوند (به عنوان مثال، عبور داده شوند) تا فضای بیشتری برای رشد مداوم فراهم شود.

About Author