نام محصول: مرکبات
نام انگلیسی: Citrus
نام علمی: Citrus
آبیاری برداشت نور خورشید درجه حرارت کشت انجام کار مقدار pH کودهی
متوسط 1 تا 364 روز کامل ℃13 تا ℃40 نهال متوسط 5.5 تا 6.5 متوسط
معرفی
منشأ مرکبات کشورهای جنوب شرقی آسیا شامل مالزی، اندونزی و فیلیپین و موطن اصلی آن شمال شرقی هند و شمال برمه عنوان شده است. درختان مرکبات شامل درختان پرتقال، نارنگی، لیموترش، لیموشیرین، گریپفروت و نارنج هستند. این محصولات امروزه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در سراسر جهان کشت میشوند.
مراقبت
مرکبات آب و هوای گرم را دوست دارند و باید مراقبت ویژه ای برای محافظت از آنها در برابر دمای سرد یا یخبندان انجام شود. بادشکن گاهی برای جلوگیری از آسیب میوه و در نتیجه تخریب آن ضروری است. آبیاری منظم برای کشت در مناطقی که بارندگی کمتر از 700 میلی متر در سال است ضروری است. درختان مرکبات دفعات آبیاری کمتر و آبیاری عمیق را به آبیاری های کم عمق ترجیح میدهند. درختان مرکبات به شوری بسیار حساس هستند، در نتیجه کیفیت آب برای تولید یک محصول خوب ضروری می باشد.
خاک
ارقام مرکبات را می توان در طیف وسیعی از انواع خاک ها از شنی فقیر گرفته تا شنی لومی و رسی پرورش داد، اما واقعیت این است که بیشترین باردهی و بهترین کیفیت میوه ها در زمین های عمیق و حاصلخیز با نفوذپذیری بالا و زهکش مناسب که بافت شنی لومی درشت تا شنی رسی دارد و از منبع قابل اطمینان آب برای آبیاری برخودار باشند به دست می آید. حداقل عمق خاک سطحی برای مرکبات باید 60 سانتیمتر و سطح ایستابی در آن حداقل 1.5 متر باشد. مقدار بهینه اسیدیته خاک بایستی بین 5.5 تا 6.5 و شوری آن کمتر از دو میلی موس بر سانتیمتر باشد.
اقلیم
مرکبات بومی نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری و حساس به سرما هستند، لذا محلی که برای احداث باغ مرکبات انتخاب می شود باید عاری از خطر سرمازدگی باشد. حداکثر دمای
قابل تحمل برای مرکبات حدود 50 درجه است و درخت تنها در دامنه 13 تا 40 درجه سانتیگراد رشد می کند. محدوده دمایی 21 تا 32 درجه سانتیگراد برای مرکبات بهینه می باشد. بارندگی سالیانه 1250 تا 1850 میلیمتر که پراکنش خوبی نیز داشته باشد می تواند نیاز این درختان را برطرف کند.
More Stories
ویژگیهای اصلی و خصوصیات یک بذرخوب و با کیفیت و تاثیر آن بر عملکرد و تناژ محصول
اثرات کمبود کلسیم در گیاهان
کاشت شوید در مزرعه