معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی گفت: زمین منبع تولید محصولات کشاورزی است و حفاظت از این سرمایه خدادادی موجب تأمین امنیت غذایی کشور میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان امور اراضی کشور، علیرضا گودرزی در برنامه زنده تلویزیونی “رویش” شبکه آموزش سیما با موضوع حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی بیان کرد: زمین منبع تولید محصولات کشاورزی است و حفاظت از این سرمایه خدادادی ،غذای مردم کشوررا تأمین میکند، به همین دلیل لازم است همه اقشار جامعه در حفاظت از این اراضی تلاش کنند.
وی افزود: زمین سرمایه بیننسلی است و باید این امانت را به نسلهای بعدی منتقل کنیم تا کشور در آینده برای تأمین غذای خود محتاج بیگانگان نباشد.
علیرضا گودرزی ادامه داد: حدود ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در کشور وجود دارد و فقط حدود پنج میلیون هکتار زمین کشاورزی درجه یک و دو در کشور وجود دارد که تأمین کننده بخش عظیمی از محصولات کشاورزی کشور است، این اراضی عمومأ در حریم شهرها و روستاها قرار دارد و مورد هجوم سودجویان است.
معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی گفت: در قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها به صراحت اعلام شده است که تغییر کاربری اراضی کشاورزی ممنوع است مگر در موارد ضروری که تشخیص ضرورت آن هم برعهده کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون است.
وی افزود: از زمان راهاندازی سامانه صدور مجوزها، حدود ۱۱۰ هزار مورد مجوز تغییر کاربری برای فعالیت های کشاورزی،تولیدی ،صنعتی وخدماتی به مساحت ۵۱ هزار هکتار در کشور صادر شده است و این بدان معناست که حاکمیت به نیازهای مردم در حوزههای مختلف برای تغییر کاربری اراضی توجه دارد.
علیرضا گودرزی گفت: از ابتدای سال تاکنون حدود ۵۷ هزار مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی شناسایی شده است که حدود ۲۵ هزار مورد اجرای احکام و بازگشت اراضی به حالت اولیه صورت گرفته است.
معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی خاطرنشان کرد: عواملی مانند سود زیاد تفکیک و تغییر کاربری اراضی کشاورزی، عدم بازدارندگی جریمه در نظر گرفته شده، توسعه بیرویه شهرها، روستاها و صنایع، فعالیت بنگاههای مشاور املاک غیرمجاز و عدم آگاهی برخی از مردم از جمله عواملی است که موجب تغییر کاربری اراضی کشاورزی میشود.
وی خاطر نشان کرد: خرد شدن اراضی کشاورزی یک تهدید است و باید بدان توجه کنیم چراکه به تولید محصولات کشاورزی آسیب وارد میکند.
گودرزی افزود: ترویج و اطلاعرسانی در زمینه حفاظت از اراضی کشاورزی، پیشگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی، راهاندازی سامانه ۱۳۱، سامانه ای شدن صدور مجوزها، پایش هوشمند اراضی کشاورزی در سراسر کشور و برونسپاری وظایف غیرحاکمیتی از جمله اقدامات سازمان امور اراضی کشور برای کاهش تغییر کاربریهای غیرمجاز بوده است.
۱۴۰۳/۰۹/۱۸
More Stories
جلوگیری از قطع برق چاه آب کشاورزی با راه اندازی نیروگاه برق خورشیدی
ضرورت جوان سازی در جامعه مولد کشاورزی
وزارت جهاد مکلف به تعیین شاخصهای بهرهوری آب کشاورزی شد