پتاسیم: پتاسیم اولین دسته از کود مخصوص جلوگیری از سرما زدگی گیاه است. این عنصر دومین عنصر از مواد غذایی مورد نیاز برای تمامی گیاهان است که وظایف بسیاری در گیاهان دارد و برای رشد و زنده ماندن گیاهان ضروری است. این عنصر باعث غلیظ شدن شیره گیاهی می شود و به همین خاطر به عنوان کود مخصوص جلوگیری از سرما زدگی گیاه استفاده می شود. شیره گیاهی که غلیظ باشد دیرتر دچار یخ زدگی و آسیب می شود. کود سولفات پتاسیم آرمافرت نوعی کود وارداتی است که 50 درصد پتاسیم دارد و برای این منظور بسیار مفید است. این کود 50 درصد پتاسیم دارد که به راحتی جذب گیاه می گردد.
کود آمینو اسید: کود آمینو اسید نوعی کود مخصوص جلوگیری از سرما زدگی گیاه است. این کود با داشتن انواع آمینو اسید ها انرژی مضاعفی برای گیاهان تامین می کند و به گیاه در عبور از شرایط تنش زا مانند سرما زدگی کمک شایانی می کند. کود
چالکود زمستانه برای تقویت گیاهان: استفاده از چالکود در فصل زمستان و قوی کردن درختان بخصوص به همراه کود حیوانی و کمپوست برای مقابله با سرمازدگی در باغات بسیار اهمیت دارد. کود حیوانی باعث گرم شدن و گرم ماندن خاک و در نتیجه ریشه گیاهان می شود. کود حیوانی یا کود کمپوست شاید ساده ترین و قدیمی ترین کود مخصوص جلوگیری از سرما زدگی گیاه باشد.
عدم مصرف کودهای ازته در فصول سرد: کودهایی که درصد نیتروژن زیادی دارند در دسته کود مخصوص جلوگیری از سرما زدگی گیاه قرار نمی گیرند چرا که این دسته از عناصر غذایی باعث افزایش رشد رویشی و ایجاد برگ و شاخه های جدید می شوند و این شاخه های جوان در برابر سرما آسیب پذیر تر هستند. همچنین نیتروژن باعث رقیق شدن شیره گیاهی می گردد و این شیره ی رقیق شده در دمای صفر درجه زودتر از شیره ی غلیظ یخ می بندد.
کانون روستازادگان سرزمین آفتاب
More Stories
استفاده از یخ آب زمستانه در باغات
چرا روغن کاری درختان در باغات بعد از برداشت مهم است
وضعیت زمینهای ایران برای کشاورزی