برای به دست آوردن کرک مرغوب باید بزهای کرکی ییلاق و قشلاق می کنند.نگهداری این نوع بزها برای مدت طولانی در زمین های جلگه ای،باعث مرغوب شدن و ضخیم شدن کرک آنها می شود.پرورش بز کرکی در ناحیه هایدخشک کوهستانی موجب ظریف شدن بیشتر کرک تولیدی می شود.
شکل شمار 5_ ییلاق و قشلاق کردن بزهای کرکی،کرک آنها را مرغوب می کند.
محل مناسب برای پرورش بز کرکی،آب و هوای خشک مانند منطقه های حاشیه کویر و ناحیه های خشک سردسیر است.
ارزش کرک به چه عامل هایی بستگی دارد؟
1_همه کرک و موی چیده شده از هر بز را (بیده) می گویند. هر قدر میزان کرک نسبت به مو در بیده بیشتر باشد،ارزش آن بیشتر است و پول بیشتری برای آن پرداخت می شود.
2_کرک هر قدر ظریف تر باشد و ضخامت تارهای آن کمتر باشد،ارزش بیشتری دارد.
شکل شماره 6_کرک های تمیز و ظریف را با قیمت بیشتری خریداری می کنند.
3_ظریف بودن تارهای کرک به سه عامل بستگی دارد
1_ارثی است.یعنی یک جفت بز نر و ماده که کرک هایی با تارهای ظریف دارند،بزغاله هایی به وجود می آورند که تارهای کرک آنها ظریف است.
2_آب و هوای مناسب
3_تغذیه خوب و مناسب.بزها باید در طول سال از علوفه مرتع های ییلاقی و قشلاقی استفاده کنند.علاوه بر آن،در صورت کمبود علوفه،نباید بزها گرسنه بمانند.بلکه با تغذیه دستی،کمبود علوفه را جبران کرد.
4_یکی از ویژگی های کرک خوب،بلندی آن است.هر قدر طول کرک بیشتر باشد،ارزش و قیمت آن بالاتر است.
5_رنگ کرک در قیمت آن اثر زیادی دارد.کرک سفید بالاترین قیمت را دارد.بعد از آن کرک های قهوه ای،خاکستری،آهویی و سیاه دارای ارزش هستند.
6_تمیز بودن کرک در قیمت آن اثر دارد.هر قدر بیده کرک کمتر به گرد و خاک،عرق و خار و خاشاک آلوده باشد،قیمت آن بیشتر می شود.
شکل شماره 7_ تغذیه خوب و مناسب بزها،باعث تولید کرک بهتر و بیشتر می شود.
شکل شماره 8_ تمیزی و بدون خار و خاشاک بودن کرک در قیمت آن اثر زیادی دارد.
ادامه دارد…
More Stories
جیره غذایی برای پرورش مرغ
شش اشتباه رایج دامپروری که باید از آن ها اجتناب کرد
نکات مهم در زمینه احداث دامداری