تولید اسنک پفکی برای کودکان در رقابت با محصولات خوراکی مضر
حامد هاتفی از خراسان رضوی گفت: در زنجیره «کشاورز- نانوا»، شعار از «مزرعه تا سفره» را عملیاتی نمودهایم و گندم 5 هزار ساله خراسان را که به فراموشی رفته بود، احیاء کردهایم. در این زنجیره با ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی توانستیم علاوه بر ایجاد اشتغال، ارزش افزوده بالایی برای جامعه کشاورزان رقم بزنیم. در تولید، فرآوری و پخت این محصولات نیز به نحوی عمل کردیم تا محصولی سالم و قریب به ارگانیک تولید شود.
وی افزود: همچنین اسنک پفکی -که محصولی خوش خوراک است- را برای کودکان عرضه کردیم که با استقبال بی نظیری روبرو شد و توانستیم آن را به عنوان رقیب مواد مضری چون چیپس و پفک روانه بازار کنیم؛ هم اکنون حاضریم تجربه خود را در اختیار جامعه کشاورزان سراسر کشور قرار دهیم تا این الگوهای نوین ترویج گردد.
آمبولانس سیار دامپزشکی ایجاد گردد
محمد نظرزاده از قزوین خاطرنشان کرد: تامین علوفه ارزان قیمت از ضایعات کشاورزی و افزایش بهره وری در دام سبک روستایی و عشایری، دو راهکار بهبود شرایط موجود است؛ به همین منظور، در افزایش بهره وری بایستی ضریب تکثیر از 70 درصد به 85 درصد، تلفات بره از 25 درصد به 10 درصد و حداقل میانگین وزن لاشه کشتار شده از 18 کیلو به 20 کیلو ارتقاء یابد.
وی افزود: ارتقای مولفههای تاثیرگذار، از طریق اصلاح جایگاه، به گزینه نژادی های بومی دام ( هرمنطقه برای خودش)،آموزش بهره برداران، مدیریت گله، بهداشت جایگاه، تغذیه مناسب اقتصادی، رعایت کردن اصول دامپزشکی و … محقق می گردد. جهت انجام این ماموریت بایستی 3120 آمبولانس سیار جهت ارائه خدمات دامپروری و دامپزشکی ساماندهی و یا ایجاد گردد و همچنین قرارگاه مشترکی با عضویت وزارت جهادکشاورزی، سازمان بسیج کشاورزی و منابع طبیعی، باشگاه کشاورزان جوان و جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی تشکیل گردد.
طرح پیشنهادی برای کاهش دلالی 210 هزار میلیارد تومانی در بازار محصولات کشاورزی
یوسف رحیمی از اصفهان اظهار داشت: در حال حاضر 210 هزار میلیارد تومان شکاف قیمتی بین مصرف کننده و تولیدکننده محصولات کشاورزی وجود دارد؛ به این معنا که فروشنده ارزان میفروشد و مصرفکننده نیز گران تهیه میکند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین بیش از 30 درصد محصولات کشاورزی ضایع می شود. طرحی را برای حذف این دو معضل تحت عنوان ساماندهی نظام تولید، نظام درجه بندی – بسته بندی و فرآوری در 19 محصول زراعی و باغی در شهرستان های قطب تولید و ساماندهی نظام توزیع در شهرهای بالای 250 هزار نفر تدوین کرده ایم که پایلوت این طرح را در روستای مهیار انجام داده و الحمدالله به موفقیت چشمگیری دست پیدا کردیم.
یوسفی تشریح کرد: در این طرح در تولید سه خروجی شامل افزایش بهره وری در واحد سطح، کاهش هزینه های تولید و خرید تمام محصول منجر به نداشتن ضایعات در تولید و نهایتا افزایش سطح درآمد کشاورزان می شود. در بخش درجه بندی و بسته بندی و فرآوری تمام محصول زراعی یا باغی وارد کارگاه می شود محصولاتی که قابلیت بسته بندی و عرضه به صورت تازه خوری دارند روانه بازارهای داخلی، صادرات و یا سردخانه می شوند و محصولاتی که قابلیت بسته بندی ندارد در فرآیند فرآوری قرار می گیرند و آن دسته از محصولاتی که حتی قابلیت فرآوری را ندارند تبدیل به خوراک دام و کود ورمی می شوند این اقدام منجر به کاهش هزینه ها و افزایش درآمد از طریق ارزش افزوده محصولات فرآوری شده می شود و در عمل محصولات فرآوری شده که قابلیت بسته بندی را ندارد ارزش افزوده بیشتری نسبت به محصول بسته بندی شده داشتند. محصولات بسته بندی شده و فرآوری شده در فروشگاه های مردمی سطح شهر که متخصص توزیع این محصولات هستند توزیع و عرضه می گردد.
کاظم جعفری از هرمزگان نیز گفت: طرح تجمیع، احیاء و نوسازی نخیلات را برای 60 هکتار نخیلات که از بین رفته بود را طی 9 ماه با 32 جلسه آموزشی، ترویجی و توجیهی شروع کردیم. در این طرح 11 هزار نخل خرما احیا می شود. در حوزه دامداری در سال 1370 حدود 3 هزار دام در روستا داشتیم که به 150 راس رسیده بود برای احیای دامداری نیز یک برنامه تدوین کردیم.
More Stories
نقش باشگاه کشاورزان جوان در تحول روستاهای هرمزگان
باشگاه کشاورزان جوان در استان بوشهر
گیلان دومین استان کشور در تاسیس باشگاه کشاورزان جوان